© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.03.2018 14:35:44

Eden od junakov srednješolskega pokola v ZDA dobil povabilo Barcelone: Ko bo okreval bo prišel na Camp Nou!

Anthony Borges je eden od junakov zadnjega pokola v ZDA.

Ko je točno na valentinovo Nikolas Cruz vstopil na srednjo šolo na Floridi in s polavtomatskim orožjem grozil učencem in učiteljem, je na šoli zavladala panika. Med morilskim pohodom je ubil 17 oseb, številka pa bi bila morda celo višja, če ne bi bilo 15-letnega Anthonyja Borgesa.

Dijak se je namreč postavil pred vrata v notranji strani učilnice in morilcu na takšen način preprečil vstop v učilnico. Na takšne način je zaščitil 20 sošolcev, a hkrati utrpel pet strelov v predel hrbta. Zdaj je izven življenjske nevarnosti, pod velikim vprašajem pa je nadaljevanje njegove športne poti.

Anthony je namreč član nogometne šole Barcelone, ko je zgodba velikega junaka prišla do Španije, pa so se vodilni možje katalonskega velikana hitro zganili. Družini dijaka so ponudili pomoč, hkrati pa obljubili, da se bo lahko tako, ko bo bil pripravljen na dolgo potovanje, lahko udeležil tekme Barcelone na Camp Nouu.

A to takrat ga čaka še kar nekaj časa in bržkone tudi številne operacije, v ZDA pa so za potrebe njegovega zdravljenja zbrali že okoli pol milijona evrov.