© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2018 20:33:51

Ste pričakovali kaj drugega? PIQUE po zadetku UDARIL po Espanyolu: Danes ne bom tiho, PROSLAVLJANJE? To je ... (foto)

Reuters

Gerard Pique, najbrž najbolj kontroverzna osebnost pri Barceloni. Po derbiju z Espanyolom še toliko bolj.

Bil je junak in hkrati antijunak. Zabil je za izenačenje, s čimer je Barcelona rekordnih 22 tekem v la ligi neporažena, a s proslavljanjem in kasnejšimi komentarji je znova dvignil veliko prahu v Kataloniji in širše.

Pique je bil tisti, ki je razvnel strasti. Zaradi njega je bilo na igrišču toliko vroče krvi in toliko grdih besed, da jih bo do jutri kar težko prešteti in analizirati. 

Po tekmi ni skrival čustev. Posebej ob žaljenju, ki mu je bil izpostavljen in zaradi proslavljanja, ki ga je izvedel po izenačujočem zadetku.

"Po vseh besedah, ki so jih meni in moji družini navijači Espanyola namenili, je to najmanj kar sem lahko storil," je začel Pique glede proslavljanja in nadaljeval z obstreljevanjem rivalov.

pique1
twitter

"Ni bilo slabih namer, razen to, da sem želel, da navijači Espanyola utihnejo. Njim se zdi, da je moja omemba Cornelle, da bi izboljšal njihov turizem, slabše, kot žaljenje moje družine, žene in otrok. Vsakič znova je isto, ko pridem tja."

"Ne govorite mi, da sem slep. Vem, da obstajajo tudi dobri navijači Espanyola, ampak če me še naprej žalijo, ter mojo družino in sinova, kako naj bom tiho? Vedno samo ugovarjajo mojim izjavam in se norčujejo. Danes pač ne bom tiho."

Odgovarjal je tudi na vprašanje, kaj storiti glede rasističnih opazk, ki jih je bil deležen Samuel Umtiti. "Igralci imajo odgovornost za vse, kar se zgodi na igrišču. Če uslužbenci kluba ne bodo naredili kaj glede tega, mi ne bomo ostali tiho. Saj smo vendar ljudje. Če klub ne bo kaj storil, potem pri meni ne bodo doživeli, da bom držal jezik za zobmi."

shakira
Takole so pred časom pričakali Piqueja na mestnem derbiju: "Shakira je od vseh"
twitter

Znova pa ni nehal udrihati po Espanyolu, ki po njegovih besedah sploh ni v Barceloni. "Res je, Espanyol je iz Cornelle, imajo kitajskega lastnika in vsi njihovi svetovalci so Kitajci." Najbrž vse skupaj znova ne bo šlo kar tako mimo igralcev in privržencev Espanyola.