© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.01.2018 14:44:22

KAKŠEN ŠOK za Katalonce! Velika okrepitev Barcelone se je komaj vrnila na igrišča, zdaj pa TOLE!

Reuters

Barcelona je imela z Ousmanejem Dembelejem pred letošnjo sezono ogromne načrte, toda vse skupaj se ni izšlo po željah Kataloncev.

Dolgo časa je Barcelona bila bitko za mladega in zelo nadarjenega napadalca Ousmaneja Dembeleja, na koncu pa je s svojo zelo bogato ponudbo uspela prepričati dolgo zelo trmasto vodstvo dortmundske Borussie. 

Katalonci so zanj odšteli 105 milijonov evrov, z dodatnimi bonusi pa je celoten prestop vreden 145 milijonov evrov, kar je za 20-letnika vse prej kot majhna številka. Le nekaj mesecev po prestopu se navijači Barcelone že sprašujejo, ali so morebiti kupili mačka v žaklju. Dembele se je namreč takoj na začetku svojega prestopa poškodoval in si strgal stegensko mišico že v svojem tretjem nastopu za Barcelono. 

Po slabih štirih mesecih okrevanja se je na začetku koledarskega vrnil v kader in Ernesto Valverde mu je takoj namenil nekaj igralnih minut. Toda ... Dembele se je na zadnji tekmi z Realom Sociedadom spet poškodoval. Tudi tokrat jo je skupila njegova stegenska mišica, Barcelona pa je potrdila, da bo Dembele odsoten 3 do 4 tedne. 

Dembele je v tej sezoni na zelenici preživel 141 minut, zaenkrat je Barcelona za vsako njegovo minuto igranja odštela milijon evrov.