© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2018 19:30:33

SLIŠI SE NORO: Harry Kane je Realu postavil PET POGOJEV, pod katerimi bi prišel v Madrid!

Reuters

Medtem ko se Barcelona krepi, navijači Reala še čakajo na kakšno bombastično novico iz madridskega tabora, ki preživlja hudo krizo.

Očitno je, da bo treba kar nekoliko bolj konkretno poseči v igralski kader, kar se bo najbrž deloma zgodilo zdaj, deloma pa poleti. Real ima kar nekaj težav, med njimi predvsem izstopa slaba forma Karima Benzemaja, tudi Cristiano Ronaldo je daleč od svojih zmožnosti, po drugi strani pa bo čez slab mesec dopolnil 33 let, tako da tudi krivulja njegovih iger počasi pada, čeprav je še vedno vrhunski nogometaš.

Tu so seveda še druge stvari, ki jih bo treba spremeniti, predsednik kluba Florentino Perez pa bo imel veliko dela, da vse uredi. To, da želi na stadion Santiago Bernabeu pripeljati Harryja Kana, že dolgo ni skrivnost. V najboljšem strelcu angleške lige vidijo eno od idealnih rešitev za nastale probleme.

Tega se zelo dobro zavedajo tudi pri Kanovem klubu Tottenhamu, ki bodo skušali za 24-letnega reprezentanta iztržiti čim več. Angleški mediji pa poročajo, da je nogometaš sam za začetek Realu postavil pet pogojev, ki bi jih klub moral izpolniti, da se mu pridruži.

Prvi pogoj je, da želi imeti zagotovljeno mesto v moštvu. Glede na to, koliko denarja bi Real odštel zanj, bi bilo čudno, če se to ne bi zgodilo, vendar želi Kane s to zahtevo neko garancijo, da bo res tako.

Drugi pogoj je, da odide Karim Benzema, tako da njegovo mesto v moštvu ne bi bilo ogroženo. Tudi to bo najbrž izvedljivo, saj se pri Realu želijo 'znebiti' francoskega napadalca.

Tretji pogoj pravi, da morata v napadalni liniji ostati tako Cristiano Ronaldo kot Gareth Bale. Tu pa se začnejo težave, saj je Portugalec že večkrat izjavil, da bi rad zapustil Madrid, medtem ko je Valižan zaradi neprestanih težav s poškodbami tudi pred izhodnimi vrati. Bale je v preteklosti poudaril, da bi se vrnil na Otok, tam pa ga med drugim želi tudi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho.

Četrti pogoj je, da si želi podporo kluba pri naskoku na Zlato žogo. To nagrado si zadnjih deset let 'podajata' Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, ki sta jo osvojila po petkrat. Pred njima jo je leta 2007 kot zadnji osvojil Kaka.

Pri petem pogoju pa bi se utegnilo zatakniti. Kane si želi biti najbolje plačani nogometaš kluba, kar bo ob prisotnosti Cristiana Ronalda praktično nemogoče. Kane se tega zaveda, zato je Realu sporočil, da pričakuje, da bo po Portugalčevem odhodu njemu pripadlo 25 milijonov evrov Ronaldove letne plače. Kane je najbolj plačani igralec Tottenhama, vendar pa na njegov račun letno pade 'samo' 5,5 milijona evrov. Toliko, kolikor dopušča predsednik londonskega kluba Daniel Levy.

Še večji problem pa bo predstavljala zahteva predsednika Levyja, ki Kane ne bo pustil za manj od 350 milijonov evrov. Dokler Real ne bo izpolnil tega pogoja, se o Kanovih sploh ne bo pogovarjal. Levy je že nekajkrat izjavil, da noče prodati svojega najboljšega igralca in da si želi, da bi Kane postal kot Francesco Totti in bi celo kariero igral za Tottenham, kot Italijan za Romo. Predsednik Tottenhama ima kar precej izkušenj z Realom, kateremu je v preteklosti že prodal Luka Modrića (30 milijonov evrov) in Garetha Bala (101 milijon evrov), zato verjetno dobro ve, kako je treba poslovati s predsednikom Perezom.