© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2018 20:39:43

UEFA BRUTALNO UDARILA! Kazen brez milosti, CRVENA ZVEZDA mora vrniti denar za 30.000 že prodanih vstopnic!

Evropska nogometna zveza ni pokazala niti najmanjšega usmiljenja.

Crvena zvezda bo morala tekmo desetletja, kot so nekateri poimenovali obračun s CSKA-jem v prvem krogu izločilnih bojev lige Europa, odigrati brez svojih navijačev. Da, pred prazniki tribunami beograjske Marakane, ki je bila v skupinskem delu tega tekmovanja najbolje obiskan stadion v Evropi. Neusmiljeno je beograjske rdeče-bele udarila Uefa pod vodstvom Aleksandra Čeferina, ki se je odločila za tako hudo kazen. 

Kazen za kaj? Jasno, za transparent podpore obsojenemu vojnemu zločincu Ratku Mladiću, ki so ga navijači Zvezde izobesili na srečanju z Batejem neposredno po izreku sodbe haaškega sodišča. Uefa izrazito nasprotuje kakršnimkoli političnim sporočilom in še bolj izrazito prepoveduje sporočila te vrste. Zato je udarila z najhujšo kazijo, ki je Crveno zvezdo seveda spravila v velikanske težave. pa ne samo to, ker je podpora gledalcev njena velika prednost.

Med drugim mora Zvezda odpoklicati kar 30.000 vstopnic, ki jih je za to tekmo že prodala. Ob tem pa kupcem seveda vrniti denar. Beograjski klub je napovedal pritožbo, a praktično ni možnosti, da bi bil z njo uspešen. prej obratno, prej bi mu Uefa utegnila naložiti dodatno kazen.