© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2018 13:31:24

Pri Chelseaju IMAJO ZAMENJAVO za Antonia Conteja!

Reuters

V zadnjih dneh je strateg Chelseaja Antonio Conte s svojo izjavo kar močno vznemiril upravo londonskega kluba.

Italijanski strokovnjak je to naredil z naslednjimi besedami: "Le redko sem dobil igralce, ki sem jih želel." Tudi v prejšnji sezoni je bilo podobno, ko je izrazil veliko nezadovoljstvo nad tem, da mu klub ni pripeljal igralcev, ki ju je želel, takrat sta bila to Romelu Lukaku in Alex Sandro.

Že nekaj časa se govori, da se želi Antonio Conte vrniti v Italijo. Po informacijah iz Anglije pri Chelseaju ne nameravajo po koncu sezone odpustiti Conteja, ne glede na končno uvrstitev. Toda stvari, ki so se zgodile v zadnjih mesecih, bi lahko pripeljale do tega, da se trener in klub dogovorita za sporazumno prekinitev sodelovanja.

diego simeone
Reuters
V klubu so že zavihali rokave in poiskali trenerja, v katerem vidijo idealno zamenjavo za Italijana, če bo ta res zapustil Stamford Bridge. Našli so ga v Diegu Simeoneju, trenerju madridskega Atletica. Argentinca so modri snubili že pred letom in pol, preden so angažirali Conteja, toda Simeone se je takrat raje odločil ostati v Atleticu.

Toda že zdaj je jasno, da bo Chelsea težko prepričal Simeoneja, saj je njegova želja, da bi se po koncu zgodbe z Atleticom rad preselil v Italijo. Natančneje v Inter, katerega dres je nosil med letoma 1996 in 1999.

Med kandidati, ki bi lahko Conteja nasledili v Chelseaju, sta še dva Italijana, trener Juventusa Massimiliano Allegri in strateg Napolija Maurizio Sarri.