© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2018 08:30:29

Messi lahko odide BREZ ODŠKODNINE! V pogodbi zahteval člen, ki o 'LJUBEZNI DO BARCE' pove vse! Klub pa ga je sramotno sprejel

Lionel Messi
Lionel Messi
Reuters

Španski El Mundo je razkril nekaj neverjetnega.

Sloviti španski časnik (ne športni, temveč splošni) je na naslovnici svoje petkove izdaje udaril z zgodbo o rekordni pogodbi Lionela Messija, ki jo je ta veliki zvezdnik podpisal pred kratkim in s katero je postal daleč najbolje plačani nogometaš v nogometni zgodovini. Ta pogodba po zagotovilih preiskovalnih novinarjev kultnega časnika vsebuje prav poseben člen, zaradi katerega je Messi tako zelo dolgo odlašal s podpisom. 

Messi je na vsak način želel doseči (in je na koncu tudi dosegel) zapis člena, ki z njegove strani seveda pomeni do neke mere logično zaščito, z Barcelonine pa je vsekakor pogodba s hudičem. Messi je zahteval tako imenovani člen neodvisnost, v katerem je po informacijah El Munda zapisano, da je pogodba nična v trenutku, ko Barcelona ne nastopa več v španskem, angleškem, francoskem ali nemškem.

Italijani so dvignili nos, ker zraven ni serie A. A to je najmanj pomembno. Precej bolj pomembno je, da je Messi zelo jasno dal vedeti tistim večnim romantikom, katere stvari so mu v resnici pomembne. Samostojna Katalonija? In ljubljena Barca v katalonski ligi? Ne, hvala. Po drugi strani pa je Barcelona očitno podpisala člen, ki ga mnogi njeni navijači, ki se zavzemajo za samostojnost, ne bi želeli za nobeno ceno. Tudi za ceno Messijevega odhoda.

Barca je zelo jasno zapisala, da je Messi v primeru neodvisnosti Katalonije, ki bi privedla do izstopa Barcelone iz španske lige in ne vključitve v eno od preostalih omenjenih treh, prost igralec. To pa bi pomenilo, da bi povsem brez odškodnine lahko odšel kamorkoli ...