© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.01.2018 15:40:38

Škandal ga je odnesel: Nekdanji angleški reprezentant Sinclair ne bo več sodeloval z BBC

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Trevor Sinclair ne bo več sodeloval z angleško medijsko hišo BBC, ker je z rasnimi žaljivkami napadel policista, ki ga je aretiral zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Štiriinštiridesetletniku je sodišče v torek naložilo 150 ur družbeno koristnega dela in dvajset mesecev prepovedi vožnje.

Sinclair, ki so ga že drugič ujeli za volanom v opitem stanju, je policista, ki ga je ustavil, najprej vprašal, če je to storil zato, ker je temnopolt. Ko je moral v policijski avto, je varuhe reda obtožil rasizma in policistu dejal, da je "bela ... ". Sledile so številne neprimerne besede, nato pa je Sinclair še uriniral v policijskem vozilu. Poleg že omenjenih kazni bo moral policistu, ki je bil vpleten, plačati 500 funtov oziroma 680 evrov.

Iz družbe BBC so sporočili, da nekdanji igralec Manchester Cityja in West Hama, ki je odigral 12 tekem za angleško reprezentanco, z BBC tako in tako ni imel sklenjenega rednega delovnega razmerja ter da nimajo nobenih načrtov, da bi z njim še sodelovali v prihodnje.