© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.12.2017 16:52:26

Jose Mourinho na tankem ledu! Bo veliki Portugalec ostal brez nove pogodbe? Cityja ne more več prehiteti, reši ga lahko le ...

Profimedia

Na Old Traffordu zavlačujejo s podpisom nove pogodbe z aktualnim trenerjem.

Po slabih izkušnjah z Davidom Moyesom in Louisom van Gaalom so pri Manchester Unitedu verjeli, da se bodo z Josejem Mourinhom na klopi vrnili na vrh angleškega nogometa. V vseh klubih, v katerih je deloval, kontroverzni Portugalec namreč ni potreboval več kot dveh sezon, da je osvojil naslov prvaka. Eden od najboljših trenerjev na svetu je vodenje rdečih vragov prevzel poleti leta 2016, podpisal je triletno pogodbo, mediji na Otoku pa poročajo, da podpis nove nikakor ni samoumeven.

V prvi sezoni je klub z Old Trafforda premier ligo končal na šestem mestu na lestvici, vendar je Manchester United osvojil ligo Europa, kar mu je zagotovilo nastop v ligi prvakov. Čeprav je za okrepitve porabil že 340 milijonov evrov, bo naslov angleškega prvaka tudi letos ostala neizpolnjena želja. Mestni rival Manchester City ima na vrhu lestvice že 13 točk prednosti in bolj ali manj je jasno, da mu končno slavje lahko preprečil le še čudež, zato naj bi Joseja Mourinha rešil le uspeh v ligi prvakov. Mediji na Otoku menijo, da si bo novo pogodbo zaslužil le, če bo osvojil najprestižnejše tekmovanje.