© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2017 19:29:00

Eden najboljših branilcev VSEH ČASOV in dobitnik ZLATE ŽOGE priznal: Bil sem VOHUN TAJNE POLICIJE!

Reuters

Matthias Sammer v nedavnem intervjuju razkril neverjetno skrivnost!

Nekdanji sloviti branilec in dobitnik zlate žoge Matthias Sammer je v nedavnem intervju za Bild razkril neverjetno skrivnost.

"Bil sem vohun tajne policije Vzhodne Nemčije," je priznal Nemec, ki je z Borussio iz Dortmunda kasneje v karieri osvojil tudi ligo prvakov.

Takrat je igral za Dresden, pojasnjuje, da drugače sploh ne bi mogel igrati nogometa. "Če bi odklonil, bi bilo moje kariere konec."

"Takrat je bil šef Dresna Erich Mielke, ki je delal na ministerstvu za obrambo, vsi igralci smo bili del režima, ki ga je narekovala država in če si hotel igrati, si moral sprejeti njihove pogoje, moral si postati del tega, to je bil tudi način, da smo se izognili aktivnemu služenju vojaškega roka. Če bi zavrnil to ponudbo, bi moral v vojsko, kar bi pomenilo, da bi moral zapustiti Dinamo in tako bi se moja kariera končala," je pripovedoval tudi dolgoletni nemški reprezentant.

Sammer je sicer še dodal, da mu nikoli ni bilo treba dejansko za kom vohuniti ali uporabljati kakšnega strelnega orožja ali opraviti kakšne vojaške vaje. "Zelo je bilo žalostno, da smo bili del takega grozljivega sistema, toda nismo imeli drugačne možnosti," je še dejal sloviti nogometaš.