© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.12.2017 13:35:25

Milan Mandarić do NOVEGA KLUBA za vsega 13 CENTOV?! Predsedniku Olimpije se ponuja sanjska priložnost, toda ...

Drago Wernig - TAKA

Bo Milan Mandarić kmalu postal lastnik še enega kluba?

Na Hrvaškem se vse glasneje govori o tem, da bi obubožano Istro pred klavrnim koncem lahko rešil kar Milan Mandarić. Predsednik Olimpije je v velikem intervjuju za Sportske novosti priznal, da mu je klub iz Pulja še kako pri srcu, čeravno ni želel potrditi, da je resnično prav on rešitelj iz sence.

No, če bi se izkušeni poslovnež vseeno odločil za prevzem Istre, bi slednjo lahko kupil že za - verjeli ali ne - piškavih 13 centov! Ali okroglo kuno, če želite. Takšen je, tako mediji na Hrvaškem, predlog puljskega župana Borisa Miletića, ki se je aktivno vpletel v reševanje Istre. To pač ne preseneča, mestna občina ima določen lastniški delež v klubu.

Toda vse vendarle ni tako lepo, kot se zdi na prvi pogled. Če bi Mandarić namreč res kupil Istro, bi to sicer dobil skorajda zastonj, a bi hkrati moral nase prevzeti tudi dolgove. Ti pa so vse prej kot majhni. Istrani so namreč v zadnjem času poslovali res slabo, minus na njihovem bančnem računu znaša kar 1,7 milijona evrov! Bo torej Mandarić pripravljen ugrizniti v to kislo jabolko?