© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.12.2017 10:35:10

Nove razsežnosti KRVAVEGA beograjskega derbija: Policija z novimi šokantnimi podrobnostmi, zdaj so našli še ...

Reuters

Na Balkanu še vedno zelo odmeva dogajanje na zadnjem velikem srbskem derbiju med Crveno zvezdo in Partizanom.

Čeprav je od zadnjega beograjskega derbija minilo že deset dni, pa dogajanje na njem še vedno buri duhove. Ne tisto na zelenice, temveč tisto, za katerega so poskrbeli huligani. Brutalen pretep, ki se je zgodil na južni tribuni Partizanovega stadiona, v katerem se je med sabo spopadlo nekaj frakcij navijačev črno-belih, dobiva nove razsežnosti. V pretepu niso sodelovali samo srbski državljani, temveč tudi bolgarski, ruski, grški in hrvaški.

Kot poročajo mediji v Srbiji in na Hrvaškem, so bili huligani najeti in plačani, da na tribuni s Partizanovimi navijači povzročijo kaos. V ozadju je boj za prevlado med sprtimi skupinami navijačev črno-belih. Jasno, stvari niso povezane le s športom, ampak so globoko prepletene z beograjskim podzemljem, kriminalom, trgovanjem z mamili, tudi s politiko in vodenjem kluba. Načrt za nerede in posledično prevzem tribune so vsi vpleteni skovali 7. decembra v eminentnem hotelu v Novem Beogradu. Na skrivnem sestanku so se o vsem dogovorili beograjski organizatorji in hrvaški plačanci. Slednji, ki naj bi prišli v Srbijo v dveh avtomobilih, naj bi za izvršitev naloge prejeli po 10 tisoč evrov.

Zdaj je policija hotel, v katerem je bil dogovorjen napad, postavili na glavo in naleteli na nove šokantne podrobnosti napada. Odkrili so namreč celoten načrt napada in navodila napadalcem. Med drugim je bilo zapisano, naj ne koristijo svojih avtomobilov, dobili so tudi navodila za koriščenje javnega prevoza, kar še enkrat več kaže na to, da je bil zelo krvav napad skrbno načrtovan.