© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.12.2017 13:31:07

RONALDO IN MESSI! Najboljša na svetu sta le zato, ker jaz več ne igram!

Profimedia

Kdo je najboljši nogometaš na svetu? Cristiano Ronaldo ali Lionel Messi? Večno vprašanje, predvsem pa skoraj že dolgočasno vprašanje. Nekdanji član Barcelone in Milana je prepričan, da fanta tako močno izstopata, ker je konkurenca precej slabša kot pred leti.

Rivaldo Vitor Borba Ferreira ali enostavno Rivaldo ima danes 45 let. Nogometne čevlje je pred slabimi štirimi leti obesil na klin in se prelevil v gledalca, ki ima svoje mnenje o današnjem stanju v nogometu.

V svojih najboljših letih je veljal za prvo nogometno ime na svetu, leta 1999 je, denimo, osvojil zlato žogo in obenem postal Fifin nogometaš leta. Po njegovem mnenju je bil najboljši v precej močnejši konkurenci od današnje, ko se vse vrti le okoli prvih zvezd Reala in Barcelone. 

rivaldo
Profimedia


"Če bi igral danes, bi imel več kot le eno zlato žogo. V najboljših letih bi bil več let najboljši na svetu. Ronaldo in Messi sta dobra nogometaša, to je jasno, ampak z njima bi se gotovo boril za naziv najboljšega. V mojih časih je bilo več kvalitetnejših igralcev, danes pa vsi govorijo le o njiju, morda še malo o Neymarju," je za španske medije dejal Rivaldo

Rivaldo je blestel predvsem v obdobju med letoma 1997 in 2002, ko je bil član Barcelone. Ob prihodu v Evropo je Brazilec nosil dres Deportiva, potem tudi Milana, pa grških Olympiacosa in AEK-a in celo uzbekistanskega Bunyodkorja in angolskega Kubuscorpa. 

Rivaldo je dres brazilske izbrane vrste nosil 74-krat in dosegel 35 zadetkov. Na svetovnem prvenstvu leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji je osvojil naslov svetovnega prvaka.