© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.12.2017 14:52:22

TAKŠNI SO REZULTATI RAZISKAVE! Cene vstopnic za tekme slovenske lige so (pre)visoke

www.alesfevzer.com

Koliko stane ogled nogometne tekme? Toliko kot obisk kina, morda gledališke prestave, koncerta? Manj, ravno toliko ali celo več? In koliko stane ogled nogometne tekme v različnih državah?

Takšno vprašanje so si postavili kolegi iz spletnega portala Goal in prišli do zanimivih ugotovitev.

V primerjavi držav v regiji, imajo najcenejše vstopnice v BiH, najdražje pa v Sloveniji. In Srbija je v tem pogledu dražja od Hrvaške.

Kaj pa najbolj izpostavljene lige - tako imenovane lige 'petice'? Ravno danes je v Italiji na sporedu derbi med Juventusom in Interjem, slednji je po dolgem času bolje uvrščen na lestvici. Vstopnico za tekmo v Torino bi si lahko priskrbeli za najmanj 45 in največ 140 evrov - odvisno od sektorja na tribinah. Za mlajše od 16 let je cena za polovico manjša. Za večino ostalih tekem so cene seveda nižje.

V povprečju najdražje vstopnice imajo v Angliji. Za manj kot 40 funtov jo boste težko našli, največkrat pa cena giblje med 50 in 100 funtov.

V Španiji je za El Clasico tako ali tako težko kupiti vstopnico, saj tribune na tej tekmi zasedejo gledalci s sezonskimi vstopnicami. Če ostane kakšen sedež nezaseden, ga je mogoče dobiti za 95 evrov. Ostale tekme si je mogoče ogledati za 50 ali celo manj evrov, tekme v pokalnem tekmovanju pa tudi za zelo ugodnih 15 evrov.

Nemčija je, zanimivo, ugodnejša od primerljivih držav. Tudi največji derbi, med Schalkejem in Borussio Dortmund, je mogoče v živo spremljati za 15,50 evrov, v Dortmundu celo za 13,33 evrov.

Še skok drugam. Vstopnica za argentinski derbi med River Platom in Boco Juniors stane 29 dolarjev, za južnoafriški med Kaizer Chiefsi in Orlandom Pirates pa le pet dolarjev.

V regiji imajo najvišje cene - tako spletna stran Goal - Slovenci, ki imajo tudi najboljšo infrastrukturo. V slovenski ligi si je mogoče tekmo ogledati za največ 15 evrov, mnogokrat za tudi manjši znesek.

Na Hrvaškem so cene zelo ugodne: za jadranski derbi med Rijeko in Hajdukom 5,3 evre, za veliki derbi med Dinamom in Hajdukom v Zagrebu med 4 in 10 evri, v Splitu pa med š4 in 12 evri.

Nekoliko dražje je v Srbiji, kjer je mogoče iti na derbi med Partizanom in Crveno zvezdo za najmanj 6,7 evrov in največ 12 evrov.

Najcenejše vstopnice imajo v BiH, vstopnico za sarajevski derbi med Sarajevom in Željezničarjem je mogoče dobiti že za pičla dva evra in pol.