© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
04.12.2017 22:41:33

Rossi tudi uradno v Genoi

Reuters

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Giuseppe Rossi je po uspešno opravljenih zdravniških pregledih z italijanskim prvoligašem Genoo podpisal pogodbo do konca sezone.

Tridesetletni Rossi, sicer rojen v ZDA, je bil z nogometnih igrišč odsoten sedem mesecev. Njegova odsotnost je bila posledica že tretje operacije kolenskih vezi. Nazadnje je igral v dresu španskih prvoligašev Levanteja in Celte, španskima kluboma je nogometaša posodila Fiorentina. V Genovo prihaja kot prost igralec, saj mu je pogodba s klubom iz Firenc potekla.

Rossi je zablestel pri španskemu Villarealu, pred tem je nekaj nastopov zbral tudi za Manchester United, Newcastle in Parmo, pri kateri je igral tudi v mladinskih selekcijah. Za italijansko reprezentanco je odigral 30 tekem, v katerih je dosegel sedem golov. Zadnji nastop je zabeležil maja 2014.

Leta 2008 je v Pekingu nastopil tudi za italijansko olimpijsko reprezentanco, s katero je izpadel v četrtfinalu, kljub temu pa s štirimi goli postal najboljši strelec olimpijskega turnirja.