© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2017 10:24:18

Da se človek ZJOČE: Čustveni Banega navdušil nogometni svet

Reuters

Mogoče se včasih zdi drugače, a tudi profesionalni nogometaši so samo ljudje. Ljudje s čustvi.

Nogometaši Seville so med polčasom dvoboja lige prvakov z Liverpoolom izvedeli, da je njihov trener Eduardo Berizzo hudo bolan. To jih je podžgalo, da so zaostanek iz prvih 45 minut s fanatično borbo v drugem polčasu nadoknadili in domov odnesli točko.

Nekaj podobnega se je andaluzijski ekipi zgodilo tudi sinoči na gostovanju pri sosedu na lestvici Villarrealu. Tokrat so se Seviljčani v izgubljenem položaju znašli v 53. minuti, ko je rumena podmornica povedla z 2:0, a vnovič se je za odločilnega izkazal karakter gostov. Med 56. in 78. minuto so zadeli trikrat, slavili s 3:2 in se na prvenstveni razpredelnici še utrdili na petem mestu.

Odločilni zadetek je iz enajstmetrovke dosegel Ever Banega, ki je po srečanju v čustvenem nagovoru sporočil, da bo ekipa ves čas stala ob strani trenerju Berizzu. Slednji bo zaradi raka prostate kmalu moral na zahtevno in dolgotrajno zdravljenje. "Gre za res delikaten položaj, ampak mi vsi smo tukaj, da trenerju pomagamo, da se čimprej pozdravi. Ob njem smo do smrti!" je odločno dejal 29-letni Argentinec.