© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.11.2017 11:24:33

Najprej je bil veliko bitko z MARIBOROM, zdaj se bori za ŽIVLJENJE: Tekmeca vijoličastih so morali kar ŠTIRIKRAT oživljati!

Drago Wernig - TAKA

Pri Hapoelu Be'er Shevi so doživljali pravo dramo.

Njihov kapetan Elyaniv Barda, ki je na tekmi med Mariborom in Hapoelom v Ljudskem vrtu v igro vstopil v nadaljevanju tekme, je na treningu doživel pravo dramo, ki bi se skorajda končala s tragičnim izidom. 

V torek je namreč Barda povsem normalno treniral skupaj s svojimi soigralci, ko ga je po poročanju izraelskih medijev v prsi zadela žoga. Akcija, ki ne bi smela biti nič posebnega, pa bi skorajda imela grozovite posledice. Barda je soigralcem potožil, da ga zebe, v garderobi pa naj bi celo omedlel in izgubil zavest. 

nog-mb-hapoel --- 369 dw
Drago Wernig - TAKA
V zdravniški službi Hapoela so hitro uvideli, da je situacija zelo resna, toda Barda je imel veliko srečo, da je bilo v neposredni bližini trening centra reševalno vozilo, ki je kapetana Hapoela prepeljalo v bolnišnico. Tam so morali Bardo kar štirikrat oživljati z elektrošokom, na srečo jim je uspelo in stanje nogometaša Hapoela je zdaj stabilno. 

"Udarec je povzročil zelo močne motnje v bitju srca. To je v športu izjemno redka poškodba, vendar pa je znano, da lahko zelo hitra žoga v kritičnem momentu srčnega ritma povzroči motnje in resno ogrozi človeško življenje. Rešile so ga hitra, prisebna in učinkovita reakcija soigralcev na terenu, klubski zdravniki in urgentna ekipa, ki je prispeli na prizorišče nesreče," je vse skupaj pokomentiral klubski zdravnik.