© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.11.2017 10:00:29

ŠOK v Unitedu: Jose Mourinho ODHAJA?

Reuters

V rdečem delu Manchestra je močno završalo.

Navijači so na trnih, govorice, ki se pojavljajo okoli Joseja Mourinha, so močno odjeknile. Navadno je bilo tako, da je portugalski strokovnjak v prejšnjih klubih, ki jih je vodil, v drugi sezoni osvojil naslov državnega prvaka. To mu je uspelo pri Portu, Chelseaju, Interju in Realu.

Se mu lahko podobno izide tudi z Unitedom? V premier ligi so odigrali enajst krogov, rdeči vragi so drugi na lestvici, ampak imajo že osem točk zaostanka za vodilnim Cityjem. Res je, da morajo z mestnim tekmecem odigrati še obe srečanji, toda zaostanek je resnično zelo velik.

In zdaj so se na Otoku razširile govorice, da bo Mourinho po koncu sezone zapustil Old Trafford. Torej leto pred iztekom pogodbe. Razlog za takšno odločitev ni povsem jasen, povezan pa naj bi bil z Unitedovimi težavami, povezanimi z dogajanjem na nogometni tržnici.

Namigovanja glede njegovega odhoda je še dodatno spodbudilo dejstvo, da se je v zadnjem času kar precej govorilo o tem, da bi lahko v PSG-ju nasledil Unaija Emeryja. Pred kratkim je v nekem intervjuju za eno izmed francoskih televizij razkril, da se ne namerava upokojiti na klopi Manchester Uniteda. Takrat se je razgovoril tudi o tem, kako on vidi rast PSG-ja.