© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.11.2017 23:01:13

Potop Reala na Wembleyju

Reuters

Nogometaši so v ligi prvakov danes dokončali četrti krog. Poleg Mariborčanov, ki so v Liverpoolu klonili z 0:3, je v tej skupini Sevilla premagala Spartak z 2:1; igral je tudi Leipzig Kevina Kapla in pri Portu izgubil z 1:3, v derbiju večera pa je Tottenham ugnal Real Madrid prav tako s 3:1.

V ospredju današnjih bojev sta bila predvsem dva; najbolj obračun doslej še neporaženih ekip skupine H v Londonu, kjer pa je Tottenham ugnal madridski Real ter ga premagal s 3:1. Zdaj je sam na vrhu lestvice, Madridčani pa so doživeli enega redkih porazov že v skupinskem delu lige prvakov. Potop belega baleta je napovedal Dele Alli z zadetkom v 27. minuti, isti igralec pa je nato na začetku drugega polčasa napovedal, da se bo za Real končalo slabo. Gostje in njihov prvi zvezdnik Ronaldo so se sicer trudili, bili blizu vsaj znižanju, a je Portugalec zapravil izjemno priložnost, kazen pa je prišla kmalu zatem, ko je po protinapadu zadel še Chirstian Erikson in dokončno odločil tekmo. Ronaldo je deset minut pred koncem s šestim golom v elitnem tekmovanju v sezoni sicer znižal, ni pa več mogel preprečiti poraza.

Borussia Dortmund je potrdila, da je v veliki krizi, saj je z Apoelom še enkrat zgolj igrala neodločeno, tudi v Nemčiji je bil izid 1:1.

Drugi vroč obračun je bil v skupini F v Neaplju; k Napoliju je prišel Manchester City, ki je imel v prvih treh krogih poln izkupiček in razliko v golih 8:1. Ta je zdaj zaradi dveh prejetih golov nekaj slabša, še vedno pa Angleži ostajajo neporaženi. Lorenzo Insigne je domače popeljal v vodstvo, gostje so potem z goloma Nicolasa Otamendija in Johna Stonesa prišli do vodstva, a je z bele točke v 62. minuti izenačil Jorginho. Na koncu je bilo 4:2 za še vedno stoodstotne goste, zadnji je v polno zadel Raheem Sterling, potem ko je bil uspešen še Sergio Agüero.

V drugem obračunu je Šahtar Donjeck dosegel novo zmago, s katero ostaja na drugem mestu, tokrat je s 3:1 premagal Feyenoord, ki po štirih tekmah še nima niti točke.

V skupini G je za Leipzig slovenski nogometaš Kampl dobil priložnost za igro od začetka, njegovi pa so na gostovanju pri Portu klonili z 1:3. Domače je v vodstvo popeljal Hector Hererra, izenačil je Timo Werner, potem pa je bil za Porto uspešen še Danilo, za 3:1 je poskrbel Maxi Pereira.

Že popoldne sta se v prvi tekmi te skupine pomerila prvi in zadnji; toda favoriziranemu Bešiktašu je spodrsnilo in je igral le neodločeno 1:1 z Monacom, tako da bo moral na zanesljivo potrditev napredovanja počakati do naslednjega kroga.

Že v torek je madridski Atletico z Janom Oblakom v vratih pričakoval prvo zmago v sezoni, toda doma proti Karabahu igral le 1:1 ter si močno otežil pot v izločilne boje. V skupini A je Manchester United premagal Benfico z 2:0. V skupini B je Bayern pričakovano zmagal v Glasgowu proti Celticu z 2:1. V skupini D pa je Olympiacos doma igral neodločeno 0:0 proti Barceloni.