© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.10.2017 20:43:57

Foda novi avstrijski nogometni selektor

Nemec Franco Foda je novi selektor avstrijske nogometne reprezentance. Foda, od leta 2014 tudi trener graškega Sturma, je delo prevzel od Švicarja Marcela Kollerja, ki reprezentance ni uspel popeljati na svetovno prvenstvo v Rusijo. Avstrijci so v kvalifikacijski skupini D zasedli četrto mesto, zaostali so za Srbijo, Irsko in Walesom.

Enainpedesetletni Foda, ki je imel kot igralec tudi dva nastopa za nemško reprezentanco, bo prvi Nemec na avstrijski klopi, na njo pa bo sedel že 14. novembra, ko se bodo Avstrijci v prijateljski tekmi na Dunaju pomerili z Urugvajem. Foda je podpisal dveletno pogodbo, če se bo Avstrija uvrstila na naslednje evropsko prvenstvo, jo bo avtomatično podaljšal.

"Skupščina je odločitev sprejela soglasno. Franco avstrijski nogomet dobro pozna, zato smo menili, da je odlična rešitev," je dejal predsednik avstrijske zveze Leo Windtner.

Foda, rojen v Mainzu, je v svoji karieri igral za Kaiserslatern, Arminio, Saarbrücken, Bayer Leverkusen, Stuttgart, Basel in Sturm, treniral pa poleg Sturma le še Kaiserslatern.

Javnosti se bo bolj podrobno predstavil na torkovi novinarski konferenci.