© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.10.2017 16:42:49

ZIMSKA RAZPRODAJA pri Barceloni: Uprava Kataloncev trem nogometašem prižgala zeleno luč za slovo

Januarski prestopni rok bo pri Barceloni več kot očitno precej pester.

Do januarja je še kar nekaj časa, toda vodstvo španskega giganta Barcelone naj bi že naredilo prve načrte glede udejstvovanja na zimski nogometni tržnici. Za zdaj predvsem glede odhodov, po poročanju medijev v Španiji naj bi uprava kluba trem nogometašem že prižgala zeleno luč za odhod drugam.

Kot poroča Diario Sport, so na izhodnih vratih Arda Turan, Thomas Vermaelen in Paco Alcacer. Za 30-letnega nogometaša iz Turčije so Katalonci poleti 2015 odšteli kar okrog 40 milijonov evrov, toda to je bil slabo naložen denar.  Nekdanji član Atletica je na stadionu Camp Nou v treh sezonah odigral le 55 tekem, številne njegove predstave pa so bile pod pričakovanji. Prvi snubec zanj naj bi se že našel, Turan je menda zanimiv Arsenalu.

Enaintridesetletni Belgijec Vermaelen je leta 2014 k Barceloni prišel prav iz Arsenala, in sicer za okrog 15 milijonov evrov. Po prestopu so mu nagajale predvsem poškodbe, do danes je tako odigral vsega 21 tekem, v pretekli sezoni pa je kot posojen igral za Romo.

Medtem je 24-letni Alcacer k Barcelono prišel lani iz Valencie, in sicer za kar 30 milijonov evrov. Doslej se ni ravno proslavil, na 31 tekmah je zabil osem golov, v tej sezoni na treh obračunih še niti enega.