© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2017 14:29:47

UF, KOLIKO TALENTA: Presenečeni bi bili, KDO VSE bi lahko igral za samostojno Katalonijo. ZELO bi bili presenečeni ...

Reuters

Od minulega konca tedna je tema številka ena na Iberskem polotoku katalonski referendum za tamkajšnjo samostojnost.

Implikacije referenduma seveda še dolgo ne bodo jasne, na tej točki je tudi kakršnokoli razglabljanje o tem, brezpredmetno. Lahko pa predstavimo morebitno reprezentanco Katalonije, če bi prišlo do ločitve tega dela od preostale Španije.

Katalonci bi lahko sestavili res strah vzbujajočo izbrano vrsto, katere srce bi bili seveda nogometaši Barcelone. A tudi drugje se skriva nekaj katalonskih talentov.

Tako bi v vratih imeli izbiro med v nedeljo sijajnim Pauom Lopezom (Espanyol) in Kikom Casillo (Real Madrid).

hector bellerin
Reuters

V obrambi bi bili zelo močni. Na obeh bočnih položajih bi zaigrala Hector Bellerin (Arsenal) in Jordi Alba (Barcelona), osrednji del obrambe pa bi sestavljala še najverjetnejši kapetan moštva Gerard Pique (Barcelona) in Marc Bartra (BvB).

Zvezna vrsta bi bila ena najmočnejših na svetu. Sergio Busquets (Barcelona) bi zaigral kot zadnji vezni, pred njim pa bi mesti zasedla Sergi Roberto (Barcelona) in Cesc Fabregas (Chelsea).

thiago
Profimedia

Na krilnih položajih bi lahko zaigrala dva od trojice Gerard Deulofeu (Barcelona), Aleix Vidal (Barcelona) in Balde Keita (Monaco), ki je sicer senegalske krvi, a je že zaigral na neuradnem srečanju za Katalonijo. 

V napadu bi bili še najbolj podhranjeni, toda velik talent je predvsem napadalec Lyona Mariano Diaz, ki je pred tem igral za Real Madrid, kot alternativa pa bi omenili še Gerarda Morena (Espanyol).