© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.10.2017 14:18:49

Barcelona takšne krize ne pomni: Odstopi funkcionarjev, navijači pa trepetajo pred ...

Reuters

Kako hudo bo dogajanje v Kataloniji prizadelo FC Barcelono?

Svet je bil v nedeljo priča neprijetnim dogodkom, do katerih je prišlo v Kataloniji. Ta avtonomna španska pokrajina je za nedeljo napovedala referendum, na katerem bi glasovali o neodvisnosti Katalonije, volivcem pa so prihod na volišča skušali preprečiti tudi pripadniki posebne policijske enote. Omenjeni dogodki so dvignili nemalo prahu, hud udarec pa je doživel tudi ponos Katalonije. Nogometni klub Barcelona se je sprva spogledoval s prestavitvijo tekme na Camp Nouu, a dvoboj z Las Palmasom je moral odigrati, v nasprotnem primeru bi se moral soočiti s hudimi posledicami.

Nekaj trenutkom pred tekmo je prišlo celo do spora v slačilnici, saj so nekateri nogometaši vztrajali, da tekme iz protesta ne bodo igrali, spet drugi so vztrajali, da tekma mora biti. Pri tej odločitvi je vztrajalo tudi vodstvo kluba, ki zaradi varnostnih razlogov gledalcem ni dovolilo vstopiti na stadion.

A do razkola je očitno prišlo tudi v vodstveni strukturi, saj sta dva visoka funkcionarja odstopila s svojih položajev. Carles Vilarrubíi in Jordi Mones sta vztrajala, da tekme iz protesta ne sme biti, a ker je do nje vseeno prišlo, sta se poslovila.

Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu, ki je bil v zadnjem obdobju pogosto tarča kritik, se zdaj spopada še z eno največjih kriz v zgodovini kluba, za katero pa ni sam prav nič kriv. V luči vseh teh dogodkov je za danes napovedal krizni sestanek, okoli 16. ure pa je sklicana izredna tiskovna konferenca. Kdo iz kluba bo stopil pred sedmo silo in kaj bo glavna tema, za zdaj ostaja velikanska neznanka.