© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.10.2017 11:20:14

Kri in streljanje na KATALONSKIH ulicah! Drama tudi pri Barceloni, v klubu trenutno poteka ... (video + foto)

Prizori, ki si jih ni želel videti nihče. Katalonski referendum je ušel nadzoru.

Španija ne želi referenduma, Katalonija pri njem vztraja. Španske oblasti skušajo današnje glasovanje preprečiti, zasegli so volilno gradivo in želijo preprečiti ljudem dostop do volišč. Pri tem je že izbruhnilo nasilje, v svet so prišli posnetki okrvavljenih državljanov, ki so jo skupili med prerivanjem s španskimi specialnimi enotami. V Barceloni in nekaterih drugih mestih se je tudi oglasilo streljanje, policija je proti protestnikom uporabila gumijaste naboje. 

Katalonske oblasti so se ponoči odločile, da bodo kot volišča uporabile kar šole, potem ko je Policije preprečila dostop do prej določenih objektov. Ljudje, ki se želijo udeležiti referenduma, si lahko glasovnico natisnejo doma, saj je policija ostale zasegla, a je prihod na katerokoli volišče zdaj že močno otežen. Ob tem pa se postavlja veliko vprašanje, kaj bo s tekmo Barcelona - Las Palmas, ki bi jo ekipi ob 16.15 morali odigrati na stadionu Camp Nou. 

Drama je seveda močno prizadela katalonski klub, ki je z zgroženostjo sprejel prizore z ulic in že ukrepal. V tem trenutku pri Barceloni poteka izredno zasedanje, na katerem se bodo odločili, kako ukrepati. Prav tako seveda ni jasno, kaj bo z Barcelono, če referendum nekako uspe in Katalonija dejansko razglasi neodvisnost. Naj spomnimo, zvečer bi Real v Madridu moral igrati proti prošpanskemu barcelonskemu klubu Espanyolu in tudi tam bi se lahko dogajalo marsikaj, 

Več sledi ...