© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.09.2017 10:06:22

Vsi imamo prijatelja, ki bi bil med FAVORITI! V Črni gori poteka TOLE neverjetno tekmovanje ... (foto)

Kaj takega je mogoče le v Črni gori. In to ni predsodek, to Črnogorci priznajo sami.

Želijo si, da bi postalo svetovno prvenstvo in nekateri ga tako tudi že imenujejo, a imajo za zdaj težave z mednarodno udeležbo. Kakorkoli, v Gornjih Brezanih v Črni gori že šestič organizirajo odprto prvenstvo v ... ležanju. Da, prav ste prebrali. Letošnje se je začelo v nedeljo dopoldne, konec pa pričakujejo proti zaključku današnjega dneva. No, ali pa še malce pozneje, če vemo, da je v igri tudi rekorder Marko Đurović, ki je leta 2014 ležal 37 ur.

Pravila so nekoliko ohlapna, kar zadeva prehrano, pijačo in branje, toda vsi udeleženci se strinjajo, da so dovolj natančno definirana in da gre v prvi vrsti za ... ležanje. Vas zanimajo nagrade? Zmagovalec dobi 200 evrov, drugouvrščeni dobi vikend paket v etno vasi, v kateri tekmovanje poteka, tretji pa bo nagrajen z raftingom na reki Tari. Ni posebej veliko, a verjetno vendarle niste še nikoli zaslužili več z ... ležanjem.  

Nam pride na misel kar nekaj prijateljev in znancev, ki bi se odrezali odlično, morda bi bili tudi med favoriti. Prepričani smo, da jih poznate tudi vi.