© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
31.08.2017 18:33:52

Nani odšel v večno mesto, Origi v Wolfsburg

Reuters

Portugalski nogometni reprezentant Nani bo kot posojen igralec španske Valencie do konca sezone igral za italijanski Lazio iz Rima. Podobno zgodbo je doživel tudi belgijski napadalec Divock Origi, saj ga je angleški Liverpool do konca sezone posodil nemškemu Wolfsburgu.

Italijanski mediji poročajo, da zasedba iz večnega mesta za 30-letnega Nanija ni plačala nobene odškodnine, ga pa lahko odkupi za osem milijonov evrov. Nani je sedem let branil barve angleškega Manchester Uniteda in z njim osvojil evropsko ligo prvakov ter trikrat angleško prvenstvo, v zadnjih sezonah pa je poleg Valencie igral tudi za Sporting iz Lizbone in turški Fenerbahče. Lani je s portugalsko izbrano vrsto slavil na evropskem prvenstvu v Franciji.

Komaj 22-letni Origi se v zadnjih treh sezonah v dresu Liverpoola ni naigral, med drugim ga je klub za eno leto posodil tudi francoskemu Lillu. Zavoljo tega se je nemški trener pri "rdečih" Jürgen Klopp odločil, da ga za eno sezono posodi volkovom iz Wolfsburga, kjer bo v konici napada partner nekdanjemu nemškemu reprezentantu Mariu Gomezu.