© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.08.2017 18:45:53

Predsednik Lyona ostro nad Parižane, francoska javnost šokirana (video)

Profimedia

Finančni fair-play je v zadnjih dneh pogosto omenjena besedna zveza, ko je govora o najbogatejših nogometnih klubih na svetu. Dviga se ogromno prahu, nesramno bogati PSG pa se še kar naprej krepi.

Marsikdo se obregne ob katarske lastnike pariškega kluba, marsikdo je ta klub, ki načrtuje naskok na evropski vrh, zasovražil, še posebej pa to velja za njegove največje tekmece. In eden teh je Lyon, ki je je bil pred leti absolutni francoski vladar, danes pa temu ni več tako.

Predsednik Lyona Jean Michel Aulas je priletni francoski gospod, dobro stoječi podjetnik in v prostem času tudi ljubitelj družbenih omrežij. Še posebej Twitterja, na katerem je oni dan razburkal vode, ko je objavil posnetek kenguruja, kako se igra s svojimi genitalijami, ob tem pa zapisal: "Nasser in finančni fair-play." Mislil je kajpak na predsednika PSG-ja Nasserja Al-Khelaifija, želel je sporočiti, da PSG pač ne spoštuje Uefina finančna pravila.

Aulas je medtem zaradi burnih odzivov svojo objavo izbrisal, vseeno pa je v javnosti povedal, da mu ni žal, da je to sporočil. "Tistim, ki razumejo humor in ironijo, je to smešno," je še dejal.

PSG pa se še naprej krepi in razmetava z denarjem. Poleg Brazilca Neymarja je zdaj pred vrati pariškega kluba še Kylian Mbappe, za oba skupaj naj bi francoski klub zapravil več od 400 milijonov evrov. Katarci se ob tem na Uefo in njenega predsednika Aleksandra Čeferina milo rečeno požvižgajo.

"Tisti, ki jih skrbi finančni fair-play, se morajo sprostiti in oditi na kavo," samozavestno pravi El-Khelaifi. PSG je bil pred tremi leti zaradi takšnih prekrškov že kaznovan - s 60 milijoni evrov in prepovedjo nakupov igralcev preko meje 50 milijonov evrov.