© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.08.2017 22:19:48

Sigurdsson dokončno pri Evertonu

Potem ko so na nogometnem Otoku več tednov spremljali zgodbo o prestopu najboljšega islandskega nogometaša Gylfija Sigurdssona, je zgodba danes dobila srečen konec za dosedanjega člana Swanseaja. Potem ko so se v klubu v torek dogovorili z Evertonom za selitev, so jo zdaj tudi uradno dokončali. Prestop je vreden 45 milijonov funtov.

Everton je zanj plačal plačal 49 milijonov evrov oziroma 45 milijonov funtov, kar je klubski rekord po višini odškodnine. Doslej je bil rekorden nakup Romeluja Lukakuja, za katerega je Everton pred leti plačal 34 milijonov evrov.

S prihodom Sigurdssona se je izpolnila velika želja novega trenerja Evertona Ronalda Koemana, ki je skušal Islandca pripeljati v svojo ekipo že nekaj mesecev, a do danes kluba nista našla skupnega jezika o višini odškodnine.

Sigurdsson je bil v zadnji sezoni eden najboljših posameznikov Swanseaja, dosegel je devet golov in prispeval 13 podaj.

Za novi klub je 27-letni napadalec podpisal petletno pogodbo, njegova tedenska plača bo po navedbah tamkajšnjih medijev 100.000 funtov.

"Upam, da bom nadaljeval tako kot doslej, s tem pa pomagal svoji ekipi do čim boljših rezultatov. Zavedam se, da sem prišel v ambiciozen klub, vzpon po lestvici in zmage bodo pomemben del te sezone," je novim delodajalcem polaskal islandski nogometaš.

Z danes dokončanim prestopom so pri Evertonu presegli mejo 100 milijonov evrov odškodnine za letošnje okrepitve, ko so v Liverpool pripeljali že Wayna Rooneyja, Michaela Keana, Davyja Klaassena in Sandra Ramireza. Na drugi strani so te stroške večinoma pokrili z odhodom Romeluja Lukakuja, za katerega je Manchester United odštel 75 milijonov funtov.