© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2017 12:33:41

HUDE OBTOŽBE! Šef sodnikov se je obregnil ob Keka in igralca Rijeke! Kot da je nalašč prejel rdeč karton!

Grega Wernig

Matjaž Kek je s svojo Rijeko izgubil derbi z Osijekom, Rečani pa so imeli veliko pripomb na sojenje.

Kekova četa je izgubila z 0:1 po sporno dosojeni enajstmetrovki v korist Osijeka. Obenem je Rijeka na gostovanju pri Osijeku dvoboj končala tudi z dvema igralcema manj na igrišču, kajti že v prvem polčasu je bil izključen Marko Vešović, v drugem pa še Mate Maleš

Pri Rijeki so bili zaradi dogajanja na terenu besni na sodnike, toda šef hrvaških sodnikov Ante Kulušić je za Novi list dejal, da je bilo sojenje dobro. "Igralci so se navadili potiskati v kazenskem prostoru in pričakujejo, da se ne bo nič zgodilo. Mi smo dali sodnikom navodila, kakršna so povsod v Evropi, da je vsako potiskanje in držanje v kazenskem prostoru prekršek," je dejal Kulušić. 

In izpostavil nekaj drugega: "Pri rdečem kartonu Vešovića se mi je zdelo, kot da ga je nalašč prejel. Kajti kako drugače pojasniti njegovi potezi. Ne vem, kaj se dogaja v Rijeki, toda nekaj se očitno dogaja. Vem samo, da Rečani nimajo nikakršnega razloga, da bi krivdo za poraz pripisali sodnikom. Vem tudi, da se bom ujel v past, če bom na vsaki tekmi komentiral rumene kartone. Popolnoma zgrešeno je, če Rijeka krivca za poraz išče v sodniku."