© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2017 10:50:40

Mourinho je UBIL Conteja: Neverjetno Portugalčevo NORČEVANJE iz Italijanovega prikrivanja pleše (foto)

Jose je v pričakovanju začetka nove sezone očitno v sijajni besedni formi. No, nekateri pa bi rekli, da je šel precej predaleč.

Ko je trener Chelseaja Antonio Conte govoril o slabi predstavi svojega moštva na zadnjem prijateljskem srečanju proti Interju (londonski modri so proti Interju izgubili 1:2, lahko pa bi jo odnesli še precej slabše), je med drugim uporabil zelo udaren argument: "Moramo se izboljšati. Moramo izboljšati ekipo, ki jo imamo, moramo pa se tudi okrepiti, da bi se izboljšali. Potrebujemo nove nogometaše. Ne želim končati kot Jose Mourinho ali Claudio Ranieri, ki sta bila nazadnje prvaka, nato pa so ju odpustili sredi naslednje sezone."

Ranieriju se je to seveda zgodilo kot trenerju Leicester Cityja, kultnemu Mourinhu pa pred tem ravno na položaju stratega Chelseaja. Saj veste, preden je šel k Manchester Unitedu, je sloviti Portugalec londonske modre pustil celo globoko v spodnji polovici lestvice. Čeprav se je Conte postavil predvsem zase in za svoje okrepitve, pa je Mourinha nedvomno tudi nekoliko zbodel, Jose pa mu po napetosti, ki je med njima vladala celotno prejšnjo sezono, ni ostal dolžan.

Še več, lotil se ga je najostreje doslej. Malce med vrsticami, a kdor pozna ozadje, zelo dobro ve, kako oster, udaren in nesramen je bil Portugalec. "Conteju bi lahko odgovoril na mnoge načine. Toda namesto tega sem se odločil, da bom ohranil svoje lase," se je Jose zraven tudi pocukal za osivele, a lastne lase. "Če bi preveč govoril o njem, bi mi morda izpadli. Včasih se to lahko zgodi," je še dejal in se pocukal še enkrat.

Jasno, Conte se je že večkrat znašel na udaru medijev prav zaradi las in pričeske. V Italiji je bila ta zgodba znana že leta, Anglija jo je odkrila in nekajkrat pogrela v zadnjem času. Trener Chelseaja je že kot nogometaš izgubil praktično vse lase, a vse skupaj skušal skriti z zares bizarno pričesko. Nato pa je ubral drugačno pot. Ko je postal uspešen trener, si je privoščil zelo drag poseg, ob katerem je tisti Wayna Rooneyja prava malenkost.

Če se ne bi spomnili tistega plešastega Conteja, bi danes mislili, da ima vsega zavidanja vredno, imenitno, bujno pričesko. Tako pa gre za najbolj sijajno lasno prevaro. In če ste morda pozabili, vas je Mourinho zdaj spomnil. Prefrigano, ostro, morda res preveč nesramno.    

Galerija