© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.07.2017 17:37:45

Mar res želi na tak način izsiliti prestop? Zaradi njegovega početja je bil prekinjen trening! (video)

vszi

Nepisano nogometno pravilo pravi, da v ekipi ni dobro imeti nezadovoljnega igralca.

To so zdaj očitno na lastni koži občutili pri nemškem podprvaku RB Leipzigu. Slednjega v tej sezoni čaka prvemierni nastop v ligi prvakov, v kateri je neposredno uvrščen v skupinski del tekmovanja. In tudi zaradi tega želijo v klubu v novo tekmovalno obdobje kreniti s čim močnejšim moštvom.

Ampak se je nekoliko zataknilo pri vezistu Nabyju Keiti. Dvaindvajsetletni reprezentant Gabona je eden pomembnejših členov zasedbe, ki jo vodi trener Ralph Hasenhüttl. V zadnjem času se njegovo ime močno povezuje s prestopom v Liverpool.

Pri RB Leipzigu o tem nočejo niti slišati, medtem ko bi fant zelo rad kariero nadaljeval na kultnem Anfieldu. Nemci so že zavrnili tri ponudbe sicer neimenovanega kluba, za katerega pravijo, da naj bi bil prav Liverpool. Zadnja je bila vredna kar 75 milijonov evrov, a so se pri RB Leipzigu odločili, da fanta letos ne bodo prodali. Zanimivo je, da ima Gabonec v svoji pogodbi zapisano fiksno odškodnino za predčasno prekinitev sodelovanja. Ta znaša 55 milijonov evrov, a se jo lahko aktivira šele čez eno leto.

Verjetno bo trajalo še nekaj časa, da se bodo stvari uredile na način, ki bo najboljši za vse strani, medtem pa je Keita s svojim obnašanjem poskrbel za precej jeze v svojem klubu.

Zgodilo se je na treningu, ko je zaradi njegovega brutalnega prekrška nad soigralcem trener Hasenhüttl predčasno prekinil vadbo in igralce poslal z igrišča. Fantje so bili razdeljeni v dve skupini in so normalno igrali na dva gola. V enem izmed prodorov rdečega moštva je Keita preigraval, Diego Demme pa ga je precej grobo 'pokosil'.

Gaboncu to ni bilo všeč in sledil je 'povračilni ukrep'. Ta pa je bil še veliko hujši, saj je Keita ob naslednji priložnosti na Demmeja brutalno startal z obema nogama. Petindvajsetletnik je v bolečinah obležal na tleh, zdravniška služba mu je takoj oskrbela poškodovano koleno, nato pa je ob pomoči dveh zdravnikov le s težavo zapustil igrišče.

Po prekršku so se soigralci zbrali ob Keiti in kritizirali njegovo početje, a očitno je fant precej jezen in nervozen zaradi vsega, kar se dogaja okoli njega. Jezen pa je bil tudi trener Hasenhuttl, ki je prekinil trening in celotno moštvo po hitrem postopku poslal v slačilnico.

Pozneje je klub sporočil, da Demme na srečo ni utrpel poškodbe kolenskih vezi.