© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.07.2017 08:19:26

Barcelona predstavila veliko okrepitev! Odškodnina? OGROMNA! Nadaljnji bonusi? NEVERJETNI!

Katalonski velikan je opravil prvi večji nakup pred začetkom nove sezone.

K Barceloni se je namreč preselil dozdajšnji desni bočni branilec Benfice Nelson Semedo. 23-letni portugalski reprezentant – za Portugalsko je do zdaj zbral 6 nastopov – je z Barcelono podpisal pogodbo do poletja 2022, znan pa je točen znesek, koliko so Katalonci odšteli za svojega novega nogometaša.

Portugalski klubi morajo namreč javno razkriti višino odškodnine, ki jo prejmejo za nogometaša, tako da je Benfica razkrila točen znesek, ki ga je prejela od Barcelone! In ta je vse prej kot zanemarljiv. Še posebej, če vemo, da gre za nogometaša, ki ima za seboj vsega eno sezono, v kateri je bil standarden član Benfice. In če vemo, da gre za nogometaša, ki v svoji izbrani vrsti ne igra v začetni enajsterici, pač pa ima pred njim prednost branilec Southamptona Cedric.

benfica barcelona pogodba

A kakorkoli že, pri Barceloni so ocenili, da bo Semedo pomenil veliko okrepitev na desni strani v obrambi, zato so zanj Benfici nakazali točno 30.569.728 evrov! Ni malo, kajne? Kako dober posel je uspel portugalskemu velikanu pa razkrije dodatek. Benfica bo namreč v primeru dobrih iger Semeda upravičena tudi do bonusov. No, pravzaprav ne v primeru dobrih iger, pač pa samo v primeru – iger! Za vsakih 50 nastopov, ki jih bo portugalski branilec zbral pri Barceloni, bo Benfica namreč prejela 5.094.955 evrov. In glede na to, da Katalonci vsako sezono odigrajo več kot 50 tekem …