© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.07.2017 17:04:17

Piqueja je moralo to kar boleti: priznal je, da je Cristiano ...

vszi

Gerard Pique je v najnovejšem intervjuju razkril marsikaj.

Trenutno se nahaja v Tokiu, kjer se je srečal tudi z mediji. Ti so ga zasuli z mnogimi vprašanji različnih tem, najbolj pa so bili zanimivi odgovori na tista, ki so se dotikala članov Barceloninega velikega rivala.

Vsekakor ni mogel zanikati, da je za madridskim Realom sijajna sezona. Osvojil je tako ligo prvakov koti tudi špansko prvenstvo in dejansko zaznamoval sezono.

Zato tudi ni presenečenje, da se je kot posameznik med verjetnimi nominiranci za zlato žogo spet omenja Cristiana Ronalda, s katerim se Pique ne razume ravno najboljše. Daleč od tega.

A vseeno je moral portugalskemu kolegu, ki je sicer v domačem prvenstvu dosegel manj golov kot Lionel Messi (37:25), priznati premoč na vseh ravneh in ga je ne glede na to, kako grdo se gledata na zelenicah, Španec postavil v vlogo prvega favorita za osvojitev zlate žoge. "Cristiano Ronaldo je osvojil ligo prvakov in špansko prvenstvo. On je v tej tekmi vsekakor favorit," je priznal.

"Še vedno pravim, da je Lionel Messi najboljši nogometaš v zgodovini, je pa še kar nekaj kandidatov za to nagrado."

Španski reprezentant je odgovoril tudi na vprašanje o reprezentančnem kolegu, sicer pa članu velikema Barceloninega rivala, Sergiu Ramosu, s katerim si na ravni kluba nemalokrat izmenja kakšne ostrejše besede.

"Naše rivalstvo je zelo veliko. Ramos zastopa Real, kot jaz Barcelono. Tako tudi igrava. Toda, ko oblečeva španski dres pa se boriva z ramo ob rami," je to prijateljstvo opisal branilec.

Naslednje svetovno prvenstvo bo zanj zadnje, po tem za reprezentanco ne bo več igral, je tudi povedal nogometaš, ki je osvojil tako EP kot SP.

In kaj bi rad delal po koncu nogometne kariere? "Nekega dne bi rad postal predsednik Barcelone, a to je še daleč. O tem obdobju sploh ne razmišljam, še vedno namreč igram," se je nasmehnil Katalonec.