© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2017 18:00:43

GROZLJIVO! Veliki up Parme je zaklal svojo mamo in svojo sestro

Italijanska policija je v torek zvečer v Parmi zaradi dvojnega umora aretirala izjemno nadarjenega ganskega nogometaša Solomona Nyantakyija.

Nyantakyi je ubil svojo 45-letno mamo Patience Nfum in 11-letno sestro Magdalene Nyantakyi, na grozljiv krvavi prizor v stanovanju v šestem nadstropju zgradbe v ulici Via San Leonardo na obrobju Parme, kjer živi multietnična skupnost, pa je naletel 25-letni brat Raymond Nyantakyi. Žrtvi je našel v mlaki krvi na tleh, obe sta bili večkrat zabodeni do smrti. Kri je bila vsepovsod - po stenah, po pohištvu ...

Nyantakyi 4


Mladega 21-letnega nogometaša so aretirali pet ur po dogodku na centralni postaji v Milanu, prepoznali so ga po fotografijah in video posnetkih iz mestnih kamer, ko je vstopil na vlak. Solomon je priznal dejanje.

Solomon Nyantakyi je veljal za vzhajajočo zvezdo Serie A, saj je uspešno igral za mladinsko šolo Parme. Trener Roberto Donadoni ga je želel vključiti v prvo ekipo, vendar je klub zaradi finančnih težav propadel. "Težko je ugotoviti, kaj se je pletlo v njegovi glavi," je dejal Donadoni, ki se ga spominja kot mirnega in tihega fanta.

Cristiano Lucarelli ga je treniral v mladi ekipi Parme: "Ostal sem brez besed. Solomon je bil tih in miroljuben fant. Niti muhi ne bi storil nič žalega, res pa je, da je bil depresiven. Redko sva se pogovarjala, mi je pa enkrat dejal, da želi pustiti nogomet, češ da pogreša svojo družino." 

Mladi igralec je krajši čas igral za Imolese Calcio v Serie D, potem pa preko noči prenehal igrati nogomet. Zaneslo ga je v sumljivo družbo, družiti se je začel z ljudmi, ko so zagrešili huda kriminalna dejanja


Najhujše kriminalno dejanje je na koncu storil tudi sam, vzrok za tragedijo pa še ni znan.

Nyantakyi 2

Nyantakyi 1