© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
09.07.2017 14:53:21

Angleškega velikana kupuje kralj družabnih omrežij Zuckerberg?!

Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka.
Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka.
Arhiv Svet24

Ali bo angleškega velikana kupil eden najbogatejših zemljanov?

Ali je na vidiku ena najbolj senzacionalnih prodaj katerega od angleških velikanov? Številni angleški mediji namreč poročajo, da se za nakup Tottenhama zanima nihče drug kot kralj družabnih omrežij in ustanovitelj facebooka Mark Zuckerberg.

Govorice o prodaji tega angleškega kluba, ki ima svoj sedež v severnem delu Londona, se pojavljajo že nekaj časa, a do zdaj tako konkretne še niso bile. 33-letni ameriški vplivni poslovnež naj bi bil za večinsko lastništvo pripravljen odšteti več kot 1,13 milijarde evrov, otoški mediji pa dodajajo, da lastnik Tottenhama Joe Lewis kluba ne bo kar tako izpustil iz rok. Še posebej zato, ker bo v naslednji sezoni igral na Wembleyju, po koncu naslednje sezone pa se bo preselil na nov stadion, ki bo zamenjal dozdajšnjega White Hart Lane.

Poleg tega je eden najbogatejših britanskih poslovnežev v preteklosti že zavrnil ponudbo za nakup Tottenhama, in sicer v višini okrogle milijarde evrov, morda ga bo pa tokrat vendarle premamila ponudba ustanovitelja facebooka ...