© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2017 11:19:17

Noro! To, kar je Ronaldo storil za Čeferinovo družino, vas bo zagotovo navdušilo

Cristiano Ronaldo in Aleksander Čeferin sta očitno v dobrih odnosih.

Aleksander Čeferin je v posebni izdaji Mladine Intervjuji 2017 spregovoril o številnih temah, med drugim pa se je dotaknil tudi velike razlike med Uefo in Fifo ter dobrega odnosa z najbolj priljubljenim športnikom na svetu Cristianom Ronaldom.

Uefa s krovno svetovno organizacijo Fifo pri marsičem ni na istem bregu, kar se je pokazalo tudi na letošnjem kongresu v Helsinkih. "Uefa je bila že ob mojem prihodu dobra organizacija z urejenim finančnim stanjem. Vse sem pregledal, tudi zato, da bi se zaščitil. Med Uefo in svetovno nogometno zvezo Fifo je velika razlika. Mnogi ne vedo, da je Uefa štirikrat večja organizacija od Fife. S predsednikom Fife Giannijem Infantinom imam dober odnos. Je pa nekoliko nenavadno, ko je ena od hčerinskih organizacij štirikrat večja od krovne zveze. Vsake toliko časa jim moramo povedati, da mi nismo Oceanija. Da brez nas Fifa ne obstaja," je za Mladino medsebojni odnos organizacij pojasnil Čeferin. Ob tem predsednik Uefe priznava, da so davki zagotovo eden od razlogov, da je sedež Uefe v Švici: "Tam se je mogoče dogovoriti. Če prineseš milijarde, si lahko izposluješ nižjo davčno obremenitev. To se mi ne zdi narobe. S tem, ko plačamo manj davkov, lahko več denarja namenjamo v humanitarne in družbeno koristne namene."

Razkril je tudi zanimivo podrobnost iz svojega zasebnega življenja. Kot predsednik Uefe je dobil številne drese iz različnih klubov in reprezentanc, poslal mu ga je pa tudi prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo. Še več, Portugalec je na dres napisal posvetilo, ki je bilo namenjeno Čeferinovim trem hčerkam.