© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
20.06.2017 11:14:30

Legenda Partizana Mance nazadnje proti Budućnosti

Dragan Mance
Dragan Mance
vszi

Ob žrebu parov drugega kroga lige prvakov, ko se bosta med seboj srečala Partizan in Budućnost, so se mnogi navijači črno-belih spet spomnili na Dragana Manceja.

Dragan, ki med navijači Partizana grobari še vedno velja za legendo, je svojo zadnjo tekmo v črno-belem dresu v življenju odigral 1. septembra 1985 prav proti Budućnosti. Partizan je zmagal z 2:1, Mance pa je dosegel svoj zadnji gol, že v osmi minuti je zabil z enajstih metrov.

Dva dni pozneje je Dragan Mance malo pred svojim 23. rojstnim dnem izgubil življenje na cesti med Beogradom in Novim Sadom, na delu, ki gre skozi Zemun, kraj, v katerem je živel in tudi začel nogometno kariero. To se je zgodilo, ko je s preveliko hitrostjo hitel na trening.

V Partizan je prestopil septembra 1980, zanj odigral 279 tekem in dosegel 174 zadetkov, od tega v prvenstvu na 117 tekmah 42 zadetkov. V letu 1983 je štiri tekme odigral tudi za jugoslovansko reprezentanco. V očeh Grobarjev še vedno velja za največjega idola. Njegovo dekle Emilija Erčić je bila jugoslovanska reprezentantka v rokometu.