© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.06.2017 08:16:19

Kakšno priznanje za Martina Mimouna: Zapustil Olimpijo in se v rodni Franciji dokazal tako zelo, da …

alesfevzer.com

Martin Mimoun, nekdanji nogometaš Olimpije, spet opozarja nase.

Odšel je skozi stranska vrata, odšel je brez "pompa" in brez pretiranega obžalovanja s strani kogarkoli. Toda to ne pomeni, da je bil odhod iz Olimpije za Martina Mimouna enak mrku kariere. Še zdaleč ne. Vezist se je namreč po slovesu od Ljubljane, kjer nikdar ni uspel dokazati, kaj res zmore, vrnil v rodno domovino, tam pa mu je šlo v pretekli sezoni enkratno od nog. Tako zelo, da je bil izbran celo za – najboljšega!

Devet zadetkov na 29 tekmah v navezi z nemalo obračuni, na katerih je blestel tudi drugače, ne zgolj statistično, je bilo dovolj, da je ugledni France Football, ki podeljuje tudi zlato žogo, Mimouna izbral za najboljšega nogometaša tretje francoske lige.

Nogometaš Creteila, ki naj bi slednjega sicer poleti že zapustil in se preselil v višji rang tekmovanja v Franciji, je v intervjuju po prejetju nagrade poudaril, da se mora odličnim igram zahvaliti tudi svoji sicer ne ravno najbolj sladki epizodi v Sloveniji.

"To, da sem šel k Olimpiji, je ogromno prispevalo k temu, kar mi je uspelo v tej sezoni. Psihično sem postal močnejši, tudi fizično sem se okrepil. V enem mesecu sem pridobil pet kilogramov mišic. Da ne govorim o pristopu k delu, o tem, kako igrati na najvišji ravni, kako se pripravljati na tekme … Ljudje so mi govorili, da se bom v Sloveniji izgubil, a se nisem. Celo prvaki smo bili! In to v dobri ligi. V Sloveniji sem zrasel kot nogometaš," ima na Olimpijo lepe spomine 25-letni Mimoun.

martin mimoun
vszi