© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.06.2017 08:34:16

Kralj! Bolnik, zmešalo se mu je! Guardiola osupnil in razdelil: To je škandal, to je pregon, moramo ...

Sloviti katalonski strateg je uprizoril neverjeten nastop na zborovanju za samostojnost Katalonije.

V transu ganjeni Guardiola je pred 40.000 zbranimi borci za neodvisnost bral iz manifesta samostojnosti, ob tem pa nastopil tudi s svojimi besedami in resnično šokiral. "1. oktobra moramo izvoliti neodvisnost, četudi Španija temu nasprotuje z vsemi sredstvi. V tej državi se dogaja politični in kulturni škandal, smo žrtve pregona, sramotnega za 21. stoletje. Poglejte, kaj se nam dogaja na vseh področjih. Moramo pobegniti, referendum je naša edina pot ven," je evforično pozival trener Manchester Cityja. 

"Pozivamo mednarodno skupnost, naj nam pomaga. V tako težkih in pomembnih časih za našo državo je edini način voliti za samostojnost in pri tem nas ne sme ustaviti nobena grožnja. V vsakem primeru moramo glasovati za našo svobodo. Naj stane, kar hoče," je še dodal Guardiola in seveda dvignil ogromno prahu. Takega in drugačnega. Od tistih, ki so ga označili za junaka, mučenika, do tistih, ki mu očitajo, da se je izpostavil na močno pretiran način.

Katalonci sicer za 1. oktober napovedujejo referendum, ki ga je španska država že 18 krat uspela preprečiti. Tudi tokrat španska vlada govori o neustavnosti, o nelegalnosti in o tem, da bo odcepitev Katalonije preprečila z vsemi sredstvi. Obeta se torej vroča jesen, odpirajo se tudi številna nogometna vprašanja, Guardiola pa bo očitno v vsakem primeru v prvih vrstah. tako kot je bil vedno doslej, nazadnje na resnično neverjeten način. 

Mnogi menijo, da je bil tudi razplet letošnjega španskega prvenstva s številnimi sodniškimi napakami v korist Reala in škodo Barcelone posledica naraščajoče napetosti v boju za neodvisnost. Marsikdo je prepričan, da je Guardiola s svojimi besedami namigoval tudi na to.