© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.06.2017 08:47:17

Navijač Interja je s pismom povabil na zmenek tole navijačico Juventusa in osupnil Italijo. Tudi vas bo!

Nogomet piše tudi tako izjemne zgodbe. Tudi tako izjemna pisma. In morda tudi tako izjemne ... usode.

Italijansko nogometno javnost je povsem očaral (za zdaj še neznani) navijač Interja, ki je spisal javno pismo (za zdaj še neznani) navijači Juventusa. Mladenko so nekaj minut pred koncem finala lige prvakov, ko je njena stara dama zanesljivo izgubljala, kamere pokazale kot edino, ki je ponosno držala šal visoko v zrak in s solzami v očeh čakala konec tekme. Omenjenega navijača, ki je poraz velikega rivala spremljal od doma po televiziji, je to tako presunilo, da jo je javno nagovoril in jo povabil na zmenek. Z resnično sijajnimi besedami.

Pismo smo za vas v celoti prevedli in zagotovo bo na vas naredilo globok vtis. Tako kot na vse, ki so prebrali. In kdo ve, kako se bo zgodba končala. Za zdaj lahko le ugibamo ...   

Draga navijačica s šalom,

Čeprav se (zaenkrat) ne poznava, ti želim ukrasti nekaj minut. Opravičujem se, ker to počnem ravno v teh urah, ki na čustveni ravni niso lahke za nobenega športnega navdušenca, kaj šele za mlado navijačico črno-belih. Ne morem si predstavljati, kako bi se počutil jaz, če bi v živo spremljal, kako se mi izmika (že drugi v treh letih) naslov evropskega prvaka. Sem navijač Interja, a ne pobegni, kajti ne pišem zato, da bi te zafrkaval ali trolal (si ravno prav mlada, da se boš tej besedi smejala). Tukaj sem, da bi te povabil, če boš želela, naj skupaj spijeva eno kavo in se pogovoriva o vsem; kdo ve, mogoče tudi o nogometu. Kajti ko sta mi v soboto zvečer usoda (in nek režiser) ugrabila mojo pozornost s tem, ko sta te med prenosom iz Cardiffa za kako sekundo pokazala na ekranu, medtem ko si ponosno dvignila svoj šal med solzami in smehom, tako kot sta šport in življenje pravzaprav vedno, nisem začutil športne drame velikega rivala. Videl sem osebo (kombinacijo pogleda, mrščenja, potez, govorice telesa), katere ... vdahnil sem in nabiram pogum ... prisotnost si zlahka predstavljam v poglavjih romana mojega življenja, ki jih bo usoda šele spisala. Morda se boš norčevala iz mene s prijateljicami, to lahko razumem in sprejmem; rad pa bi predvsem, da me ne bi narobe razumela. Ne pričakujem, da boš v mojem romanu imela glavno vlogo. Za zdaj so stvari enostavne; ko sem te za nekaj trenutkov videl tako ponosno in lepo, sem se odločil, da se bo prvo naslednje poglavje začelo s temi besedami ... in torej upam, da bom kmalu spoznal, ali ti je všeč kava in kako jo rada piješ.  

Navijač Interja