© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.05.2017 17:26:55

Bo Kevin Kampl v naslednji sezoni igral pod taktirko slavnega trenerja, za katerega se je resno zanimal Arsenal?

vszi

Nemški Bayer ima za seboj izjemno pokvarjeno sezono, ki jo je končal šele na 12. mestu v bundesligi.

Zaradi slabih rezultatov je že med sezono odletel Roger Schmidt, 50-letni Nemec, ki je bil v odličnih odnosih s Kevinom Kamplom, s katerim je sodeloval najprej pri Red Bull Salzburgu, nato pa tudi pri Bayerju. 

Po odhodu Schmidta je Bayer do konca sezone vodil Tayfun Korkut, ki pa je že zapustil lekarnarje. Zdaj vodstvo tega nemškega prvoligaša išče novega trenerja in kot vse kaže je prvi favorit za prevzem mesta odlični nemški trener Thomas Tuchel, ki je v tej sezoni vodil Borussio, a je zaradi spora z upravo odšel le tri dni po osvojitvi nemškega pokala. 

tuchel re
Thomas Tuchel
Reuters

Tuchel se je sicer v preteklosti resno omenjal tudi kot resen kandidat za prevzem trenerskega stolčka pri Arsenalu. Jasno, v primeru, da bi se Arsene Wenger poslovil od topničarjev. A ker bo Francoz nadaljeval delo pri temu londonskemu klubu, bo moral Tuchel nov klub poiskati drugje. 

In nemški mediji poročajo, da bodo pri Bayerju storili vse, da Tuchela zvabijo v svoje vrste, obenem pa naj bi imeli zelo lepe možnosti, da jim bo to tudi uspelo.