© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.05.2017 22:03:47

Veliko slavje v Madridu: Cristiano Ronaldo dvome o naslovu prvaka razblinil že po nekaj trenutkih (VIDEO)

Reuters

Nogometaši madridskega Reala so z zmago v zadnjem krogu v Malagi prišli do svojega 33. naslova španskega prvaka in prvega po sezoni 2011/12.

Zmago z 2:0 v Malagi sta belemu baletu priigrala Cristiano Ronaldo in Karim Benzema.

V zadnjem krogu je bila v igri za naslov tudi še Barcelona, a bi potrebovala spodrsljaj Madridčanov. Tako pa je kljub zmagi proti Eibarju (4:2) ostala na drugem mestu s tremi točkami zaostanka. Tako Real kot Barcelona sta si zagotovila igranje v ligi prvakov, prav tako pa tudi tretjeuvrščeni Atletico Madrid Jana Oblaka ter Sevilla, ki jo čakajo kvalifikacije za skupinski del elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

V evropski ligi bodo španske barve zastopali Villarreal, Real Sociedad ter Alaves, če bo zmagal v finalu španskega pokala proti Barceloni, ali Athletic Bilbao, če bo Alaves izgubil pokalni finale, ta bo v soboto, proti Kataloncem.

Ob Oblaku, ki se je znova potrdil kot eden najboljših vratarjev v Španiji in na svetu, je v španski ligi igral tudi Rene Krhin, ki pa je s svojo Granado izpadel v drugo ligo.

* KLJUČNE ODLOČITVE SEZONE 2016/17:
- prvak: Real Madrid
- uvrstitev v ligo prvakov: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla (kvalifikacije)
- uvrstitev v evropsko ligo: Villarreal, Real Sociedad ter Alaves (če zmaga v finalu pokala) ali Athletic Bilbao (če Alavaes izgubi v finalu pokala)
- izpadli v 2. ligo: Sporting Gijon, Osasuna, Granada.
- najboljši trije strelci: Lionel Messi (Barcelona, 37), Luis Suarez (Barcelona, 29), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 25)
- najboljša podajalca: Luis Suarez (Barcelona, 13), Toni Kroos (Real Madrid, 12)