© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.05.2017 16:23:24

Poraz z Realom dokončno odnesel Berizza

Vodstvo španskega nogometnega prvoligaša Celte iz Viga se je odločilo, da se po koncu sezone razšlo z dozdajšnjim trenerjem Eduardom Berizzom. Argentinec je na klop Celte sedel leta 2014, zanjo pa je med letoma 2001 do 2005 tudi igral.

Celta je v drugem delu španske La Lige močno popustila, tako da je pred zadnjim krogom, ko bo v nedeljo gostila Real Sociedad, šele na 13. mestu in je brez možnosti, da bi tudi v prihodnji sezoni igrala v Evropi. To je bil tudi razlog, da se je vodstvo kluba odločilo za menjavo trenerja, ki je v letošnji sezoni Celto sicer popeljal do polfinala evropske lige, kjer je v dramatičnem dvoboju na koncu morala priznati premoč Manchester Uniteda.

Berizza je v Celto prišel po odhodu Luisa Enriquea v Barcelono, španski mediji pa so danes zapisali, da bo 47-letni Argentinec tudi v prihodnji sezoni ostal v Španiji, saj naj bi v Sevilli zamenjal Jorgeja Sampaolija. Deset let starejši Sampaoli, ki je od leta 2012 do 2016 vodil reprezentanco Čila, je namreč tik pred tem, da postane selektor argentinske izbrane vrste.