© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.05.2017 08:01:51

Katalonija je na nogah: Kako lahko ta dva spet sodita?! Tista, ki sta nam vzela naslov?!

Reuters

Pred današnjim pomembnim obračunom madridskega Reala in Celte je vzdušje najbolj napeto v Barceloni, kjer bodo prav gotovo navijali za Celto.

Celta Vigo je namreč tista ekipa, ki lahko podaljša upanje v Kataloniji. Kjer pa so stoodstotno prepričani, da so sodniki tisti, ki so jim v veliki meri vzeli naslov španskega prvaka. Oziroma bolje rečeno, dva sodnika, ki sta na eni strani oškodovala Barcelono in pomagala madridskemu Reala.

In katera sta 'zlobneža' v tej zgodbi? Tekmo med Barcelono in Eibarjem v zadnjem krogu španskega prvenstva bo sodil Alejandro Hernandez Hernandez, ki na tekmi med Betisom in Barcelono ni priznal zadetka Jordija Albe po tem, ko je bila ta kakšen meter čez črto. Isti sodnik je bil tudi delivec pravice na el clasicu, kjer po grobem prekršku ni izključil Marcela, ki je s komolcem nokavtiral Lionela Messija.

Na drugi strani pa bo na tekmi med Malago in Relom sodil Ricardo de Burgos Bengoetxea, ki je med drugim spregledal prepovedan položaj Alvara Morate pri tesmi zmagi nad Celto in zadetek Gerarda Piqueja, ko je Malaga na koncu Barceloni odščipnila točko.

Katalonski mediji so tako izračunali, da bi imela Barcelona brez sodniških napak že deset točk prednosti pred Realom.