© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.05.2017 10:29:44

Kakšne številke! Bil bi nor, če bi se vrnil

Reuters

Med drugim je igral v angleški premier ligi in italijanski serie A, nato pa se je odločil za odhod na drugi konec sveta.

Devetindvajsetletni krilni napadalec Gervinho je pred letom in pol Italijo zamenjal za Kitajsko. Tamkajšnji prvoligaš Hebei je Romi za nekdanjega člana Arsenala odštel 18 milijonov evrov. Gervinho se je s kitajskim klubom dogovoril za sodelovanje do konca naslednjega leta (z možnostjo podaljšanja še za eno leto).

Trenutno je sicer na rehabilitaciji, saj je oktobra utrpel hudo poškodbo kolena. Strgane križne vezi pa zahtevajo med šest in devet mesecev prisilnega premora. Toda reprezentant Slonokoščene obale je vseeno zadovoljen, predvsem ga veseli status, ki ga ima v najbolj obljudeni državi na svetu. Na Kitajskem je nastopil na osemnajstih prvenstvenih srečanjih, zabil tri gole in prispeval pet asistenc.

O kakršnemkoli povratku na staro celino pa ne razmišlja, za kar ima zelo razumljiv razlog. Pred nekaj dnevi so v javnost prišli podatki, da je Ezequiel Lavezzi najbolje plačan nogometaš na zemeljski obli, ampak tudi za Gervinha so bogati Kitajci odlično poskrbeli.

Za vsako odigrano tekmo v žep pospravi neverjetnih petdeset tisoč funtov (približno 60 tisoč evrov), ob tem pa ima v pogodbi zapisan še člen, po katerem za vsak dosežen zadetek prejme še dodatnih 130 tisoč funtov (približno 155 tisoč evrov). "Za vsak gol dobim 130 tisoč funtov, ob tem pa za vsako tekmo še 50 tisočakov. Toliko je v Evropi nemogoče dobiti, niti v madridskem Realu," je dejal Gervinho, ki bo na Kitajskem očitno ostal še nekaj časa.