© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.05.2017 10:07:23

Kolikokrat sta bila Lionel Messi in Cristiano Ronaldo izbrana za najboljšega igralca meseca v Španiji? Odgovor vas bo osupnil...

Reuters

V svojih vitrinah imata velikansko število ekipnih lovorik in ogromno individualnih priznanj. Navsezadnje ima Lionel Messi v lasti kar pet zlatih žog, njegov največji rival Cristiano Ronaldo pa štiri.

Glede na to, kako sta Argentinec in Portugalec dominirala v zadnjih letih, bi si seveda predstavljali, da imata tako Lionel Messi kot Cristiano Ronaldo v svojih vitrinah tudi številna priznanja za najboljšega nogometaša meseca v španski la ligi.

Priznanje po vzoru angleške premier lige sicer v Španiji podeljujejo od septembra 2013, prav neverjetno pa je, kolikokrat sta ga osvojila zvezdnika Barcelone in Real Madrida. Lionel Messi je bil izbran za najboljšega igralca meseca aprila v la ligi, to pa je šele njegova druga takšna nagrada. Da, prav ste prebrali! Šele drugič je bil Messi izbran za najboljšega nogometaša meseca v španski prvi ligi.

Prav neverjetno. Tako kot je neverjetno, da se je Argentinec z drugim takšnim priznanjem izenačil s - Cristianom Ronaldom! Da, tudi Portugalec je bil vsega dvakrat izbran za najboljšega igralca meseca v la ligi. Rekorder po številu teh priznanj je sicer prvi zvezdnik Atletica Antoine Griezmann, ki je bil za najboljšega igralca meseca izbran štirikrat.

Po dvakrat so bili ob Messiju in Ronaldu izbrani še Diego Godin, Koke, Nolito in Carlos Vela.