© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.05.2017 14:59:15

Hopla, tole pa je težava! Jose Mourinho, pozor, Atletico bo Jana Oblaka prodal le v primeru ...

Profimedia

Bo Jan Oblak poleti res odšel na Old Trafford?

Da želi David De Gea v Real in da ga želi Manchester United zamenjati z Janom Oblakom, je novica, ki že nekaj časa kroži po pravzaprav vseh nogometnih medijih. Danes je nadaljeval novo nadaljevanje, in sicer v obliki informacije, ki rdečim vragom bržčas ne bo preveč po godu. Iz Anglije je namreč prišlo namigovanje, da se pri Atleticu ne mislijo kar tako odpovedati reprezentantu Slovenije.

Z drugimi besedami to pomeni, da bo Oblaka bržčas dobil le tisti, ki bo pripravljen aktivirati njegovo odkupno klavzulo. Ta pa je, milo rečeno, astronomska, saj znaša kar osupljivih 100 milijonov evrov. Toliko za vratarja še nikdar ni odšel nihče, dejansko sta bila v zgodovini le dva prestopa, ki sta se vrtela okrog tega zneska: prav Manchester United je za Paula Pogbaja odštel še pet milijonov več, Gareth Bale je vodstvo Reala stal natanko 100 milijonov.

Angleški mediji ob tem dodajajo, da če bodo pri Atleticu res vztrajali pri Oblakovi odkupni klavzuli, potem bodo pri Unitedu svojo pozornost skoraj zagotovo preusmerili v Kasperja Schmeichla iz Leicester Cityja.