© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2017 09:33:59

Maradona zelo konkretno o vrnitvi v Neapelj (video)

Reuters

Diego Armando Maradona je eden najboljših nogometašev v zgodovini tega športa. Večnemu vprašanju, na katero ni enoznačnega odgovora, ali je bil boljši Pele ali Maradona, zdaj lahko dodamo še primerjavo z Lionelom Messijem ali Cristianom Ronaldom. Sto ljudi, sto okusov...

V vsakem primeru je Maradona obeležil nogomet svojega časa, predvsem osemdeseta in začetek devetdesetih let prejšnjega stoletja. Kariero je začel v Argentinos Juniorsih, potem pa preko Boce Juniors in Barcelone prišel v Neapelj, kjer se je leta 1984 pravzaprav začela njegova zgodba - pravljica. V 188 nastopih za Napoli je dosegel 81 zadetkov, predvsem pa je klub popeljal do dveh naslovov italijanskega prvaka, do naslova pokalnega prvaka Italije in do lovorike v pokalu Uefa. Miljonsko in največje mesto italijanskega juga je ponorelo, ob ognjeniku Vezuv pa ima Mali zeleni, Božja roka oziroma Pibe De Oro status božanstva še danes.

"Ali bi bil trener Napolija? Če tako želijo ljudje, potem bi seveda bil," je dejal danes 56-letni gospod, ki se je po igralski karieri že preizkusil v trenerskem poklicu, vodil je argentinski moštvi Mandiyu de Corrientes in Racing ter na svetovnem prvenstvu leta 2010 tudi argentinsko izbrano vrsto, nazadnje pa Al Wasl iz Združenih arabskih emiratov.

maradona grafit
Velikanski mural Maradone sredi Neaplja
Profimedia


Maradona je že pred časom dejal, da bi takoj prevzel Napoli, če bi mu predsednik kluba Aurelio De Laurentiis ponudil to delo. Vendar najprej želi rešiti težave z neplačanimi davki, zaradi katerih ga preganjajo italijanske oblasti. "Stvari moramo zastaviti dobro, saj želim imeti zmagovalno moštvo - takono, ki bo povsem enakovredno Juventusu, Interju, Milanu in Romi," je bil že konkreten Argentinec.

Spregovoril je tudi o svojih težavah z drogo: "Zdaj mineva že 13 let, odkar sem zadnjič vzel drogo. Rajši igram nogomet s svojo družino, s svojimi najbližjimi. Na pravo pot sem krenil zahvaljujoč hčeri Dalmi. Sicer pa so moje sanje povezane z vrnitvijo v Neapelj." Kot kaže ni več nobenih dvomov, Maradona se bo prej ali slej vrnil pod Vezuv.