© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.05.2017 13:07:00

Šok za Real? Uefa bo razpravljala o tej umazaniji Sergia Ramosa, grozi mu neigranje finala! (video)

Profimedia

Zdaj ni več nobenega dvoma o tem, da bodo odgovorni razpravljali o nešportni potezi španskega branilca.

Zaradi sanjske predstave Cristiana Ronalda in nasploh Reala se o tem ni veliko govorilo, toda Atletico, njegovi navijači in seveda navijači vedno prisotne Barcelone so opozarjali, da bi kraljevi klub večji del torkovega obračuna z mestnim tekmecem moral odigrati z igralcem manj. Da bi namreč moral biti izključen Sergio Ramos.

V eni od akcij ob kotu je strelec številnih odločilnih zadetkov v boju za prostor precej nemarno udaril Lucasa Hernandeza, kar je sprožilo precej polemik. Do te mere, da bo Uefa na petkovem zasedanju disciplinske komisije o tej zadevi nedvomno razpravljala. Sploh zato, ker so izpolnjeni vsi kriteriji.

Če bi sodnik dogodek videl in ga kakorkoli sankcioniral, bi bila v skladu s pravili njegova odločitev dokončna. Tako kot ob podobnem udarcu branilca Juvetusa Giorgia Chiellinija, za katerega je Italija večer pozneje dobil rumeni karton. Ker pa delivec pravice na madridskem derbiju sploh ni zapiskal prekrška, dogodka več kot očitno ni videl.

Uefa ga zato lahko sankcionira naknadno; če se bo za to odločila, pa bo Ramos zagotovo ostal brez nastopa v velikem finalu, kamor se bo Real skoraj zanesljivo uvrstil. Ob tem pa verjetno ni treba poudarjati, kakšen udarec bi to bil. Dovolj je vedeti, da je bil Raos med drugim strelec tako v finalu leta 2015 kot v finalu leta 2016.

V Madridu so sicer precej optimistični in verjamejo, da bo Španec oproščen. Drugače razmišljajo v Barceloni in še kje, kjer pravijo, da bi si zaslužil najhujšo kazen. Vi pa se lahko odločite sami po ogledu priloženega posnetka akcije, nedvomnega udarca in nedvomnega (vprašanje je le, kako hudega) prekrška.