© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2017 15:34:18

Dvomov ni več: po 25 letih se poslavlja eden največjih in najbolj spoštovanih

Reuters

Pri Romi so danes potrdili, da bo njihova ikona Francesco Totti po koncu sezone končal kariero in zamenjal poklic.

Danes 40-letni nekdanji italijanski reprezentant in drugi najboljši strelec v zgodovini italijanskega prvenstva, ki je za Romo debitiral že davnega leta 1993, bo po koncu te sezone končal svojo bogato kariero.

Svojim navijačem bo ostal v spominu zlasti po brezmejni zvestobi, saj je eden zelo redkih nogometašev na tem nivoju, ki je celotno kariero posvetile nemu klubu. »Francesco je Roma, zato si želimo ostati z njim čim bližje,« je dejal direktor Rome Ramon Monchi.

V klubskem vodstvo Tottija v prihodnje vidijo na položaju športnega direktorja, zato so mu že rezervirali ta stolček. »Francesco ima na mizi šestletno pogodbo (za položaj športnega direktorja), zato bo v prihodnosti udeležen še v veliko derbijih, četudi ne na igrišču,« je po obračunu Rome in Lazia povedal prvi mož kluba Mauro Baldissoni in potrdil, da bo Totti od junija naprej zasedel mesto v klubskih pisarnah.

Rimljan je za Romo zbral 783 nastopov in zabil 308 golov. Zadnja tekma ga čaka 28. maja proti Genoi na domačem Olimpicu.